در گذشته یکی از روش های نگهداری و افزایش ماندگاری مواد غذایی و جلوگیری از فاسد شدن آن ها، علاوه بر فریز کردن و نمک سود کردن، دودی کردن مواد غذایی بوده است. این کار را بدین گونه انجام می دادند که محصولاتی مانند برنچ، ماهی و گوشت را چند ساعت (بین 8-10 ساعت) در معرض مستقیم دود حاصل از سوزاندن چوب درختان قرار می دادند تا بو و طعم دود حاصله را به خود بگیرد.
اما امروزه این روش منسوخ شدن و دودی کردن مواد غذایی صرفا جهت تنوع در طعم و و بوی آن ها صورت می گیرد. کافی است برای دودی کردن مواد غذایی چند قطره اسانس دود به آن ها اضافه شود. با تهیه عصاره دود می توانید موارد استفاده اسانس دود را در خانه بیشتر کرده و غذاهای خوشمزه و خوش طعم درست کنید.
موارد استفاده اسانس دود:
امروزه موارد استفاده اسانس دود بسیار متنوع شده است و در انواع محصولات از جمله اسنک ها و فراورده های گوشتی می توان عطر و طعم دود را احساس کرد. از دیگر موارد استفاده اسانس دود می توان به استفاده از اسانس دود برای سوسیس و یا اسانس دود برای کالباس اشاره کرد.
امروزه استفاده از اسانس دود دیگر برای افزایش ماندگاری مواد غذایی نیست بلکه تولید کنندگان محصولات با طعم دودی با تولید محصولات متنوع تر با استفاده از این اسانس، تنها در جهت تنوع در عطر و طعم غذاها این کار را می کنند و در تلاشند طعم غذاهای شما را بهتر و دلپذیرتر کنند. با توجه به امکان افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی از طریق فریز کردن آن ها و نگهداری در یخچال و فریزر، هدف از دودی کردن مواد غذایی صرفا افزایش طعم بهتر در آن هاست و نه چیز دیگر.
عصاره دود دارای ترکیبات آروماتیک بوده که سبب بهتر شدن کیفیت و طعم محصولات غذایی می شود. به همین دلیل است که اغلب افراد طعم دودی مواد را ترجیح می دهند. به همین دلیل است که مواد غذایی که روی چوب آتش تهیه می شوند طعم دلپذیرتری برای افراد دارند. حتی چای که روی آتش درست شود طعم متفاوتی نسبت به چای های روزمره دارد. می توانید با تهیه اسانس دود از آن در انواع غذاها به ویژه غذاهای آبکی مانند انواع خورشت و خوراک استفاده کنید.