پنیرک یگ گیاه بسیار پر خاصیت می باشد و از فواید فراوانی برخوردار است، همچین گیاه پنیرک برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مفید و حائز اهمیت است.
خواص پنیرک:
پنیرک یک گیاه پرخاصیت است که مردم از گل و برگ آن برای تهیه دارو استفاده می کنند.برگ ها و غنچه های گل پنیرک شامل مخاط، تانن، فلاونوئیدها، روغن گیاهی، ویتامین C و مواد دیگر هستند.مالوا سیلوستریس به طور سنتی به عنوان یک درمان گیاهی برای آسم، برونشیت، سرفه، عفونت های گلو و آمفیزم استفاده می شود.پنیرک برای درمان زخم یا التهاب غشا مخاطی در دهان، گلو، معده و روده ها استفاده می شود.درمان سنگ صفرا، سنگ کلیه، التهاب کلیه، سردرد، یبوست، دندان درد و بی خوابی نیز مفید است.
برای درمان زخم ها: به علت داشتن عوامل قابض، باکتریایی و خواص ضد التهابی اش، این گیاه می تواند به صورت موضعی به عنوان یک درمان گیاهی برای زخم ها، کورک ها، جوش ها، نیش حشرات، خارش پوست، اگزما، آکنه و تورم مفید باشد.
درمان بیماری های تنفسی: پنیرک معمول یک گیاه محبوب برای درمان بیماری های تنفسی است و به آن کمک می کند، چون خواص درمانی دارد که می تواند به مشکلات مخاط دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند. این گیاه حاوی مقدار زیادی از مواد مخاطی است که بافت ملتهب را با یک لایه محافظ پوشش می دهد.
برای درمان سرفه: چای تهیه شده از برگ ها یا گل های این گیاه می تواند برای درمان سرفه، زکام به کار رود. گل ها و برگ ها باید قبل از استفاده، به مدت چند ساعت در آب ولرم خیس بخورند.برای حفظ خواص پزشکی این گیاه، نباید جوشانده شوند.
چای گیاه پنیرک برای مادران شیرده: این چای به مادران شیرده کمک می کند تا شیر بیشتری تولید کنند. مالوا سیلوستریس نیز از آن به عنوان یک منبع غذا استفاده می کند.
تاثیر پنیرک بر روی دستگاه ادراری و تناسلی: دمنوش گل پنیرک دارای ویتامین وB وC فراوان می باشد ، مقوی رحم و ادرار آور است و برای درمان بیماری های کلیه ومثانه مانند سوزش مجاری ادراری و عفونت مثانه بسیارمفید و موثر است.
تاثیر پنیرک بر روی غدد: دمنوش پنیرک برای درمان یرقان و سلامت کبد و پاک کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار مفید است.
طریقه و مقدار مصرف پنیرک:
تهیه چای:
روش اول: در یک قوری 2 گرم گل پنیرک و یک لیوان آب سرد می ریزیم و اجازه می دهیم تا 5 دقیقه بجوشد ، سپس در حالیکه این چای در حال جوش است روی آن یک لیوان آب می ریزیم و بعد از یک ربع آن را صاف می کنیم و این چای مفید را می نوشیم.
روش دوم: یک لیوان آب سرد ریخته را روی 5 گرم برگ پنیرک بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید و یا روی 5 گرم برگ، یک لیوان آب در حال جوشیدن می ریزیم و درب آن را بپوشانیم تا دم بکشد ، سپس بعد از 15 دقیقه آن را صاف می کنیم. اگر می خواهید محلول های سرد برگ پنیرک را مصرف کنید ، قبل از مصرف، آن را کمی گرم کنید. برای هر بار مصرف این دمنوش ، یک قاشق عسل به آن بیفزایید تا اثر آن قوی ترشود. روزی سه تا چهار بار این دمنوش را مصرف کنید.
طرز تهیه بورانی توله یا پنیرک:
گیاه پنیرک را به خوبی با مواد شوینده مخصوص سبزیجات ، چندین مرتبه می شوئیم تا کاملا تمیز شود سپس آن را خرد می کنیم و با کمی آب می پزیم . سپس پیاز داغ و سیر داغ می کنیم و کمی زرد چوبه و فلفل به آن می افزاییم و چند تخم مرغ به آن می افزاییم ، سپس این مخلوط را به پنیرک پخته شده اضافه می کنیم و 5 دقیقه درب ظرف را می بندیم تا این مواد طعم دار شوند.این غذای خوشمزه را همراه ماست میل بفرمایید.
دم نوش بنفشه چیست؟
گیاهی علفی و بوته ای است. برگ های قلبی شکل با دمبرگ دراز دارد که اکثرا روی زمین پخش می شوند و هیچ ساقه ای ندارد.گل های بنفش رنگ و معطر هستند.ریشه و برگ های این گیاه در بالای زمین رشد می کنند، برای ساخت دارو استفاده می شوند.بسیاری معتقدند که زیستگاه این گیاهان از ابتدا در اروپا، به ویژه یونان بوده است.مردم با استفاده از برگ های آن دمنوش تهیه می کنند که مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد.با این حال می توان آن ها را به عنوان داروی موضعی نیز مورد استفاده قرار داد.
خواص برگ ها و دمنوش های گل بنفشه:
1. کاهش فشار خون با دم نوش بنفشه:برگ های این گیاه به دلیل وجود آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها باعث کاهش فشار خون میشوند. زیرا خاصیت آرام بخش بر روی رگهای خونی دارند. می توان گفت که برگ های این گیاهان برای قلب مفید است زیرا باعث حفظ فشار خون طبیعی می شود که برای سلامتی قلب لازم است.
2. تسکین سرفه:جوشانده برگهای بنفش یا چای داغ آن می تواند یک دفع کننده قوی باشد. زیرا حاوی میزان مفیدی از موکیلاژ و ساپونین است که برای مشکلات ریوی مفید میباشند.این گیاه معمولا برای درمان برونشیت نیز توصیه می شود.
3. ضد درد:اسیدهای سالیسیلیک موجود در گل های بنفشه کشنده عالی برای دردهای التهابی وغیره هستند.عملکرد مشابه آسپرین دارد که سر درد، آرتریت و دردهای دیگر به علت التهاب را کاهش می دهد.
4. مفید برای کمک به هضم:موکیلاژ یا فیبر محلول در برگهای بنفشه به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کند.علاوه بر این،برای بهبود سلامت فلور روده بسیار موثر است.
5. خاصیت تصفیه کننده خون: ثابت شده است که می توان از دمنوش برگ های بنفشه برای تصفیه خون استفاده کرد.بدین معنی که، برای افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن مفید هستند و به دفع سریع ضایعات و سموم از بدن کمک می کنند. همچنین غدد لنفاوی که مسئولیت حذف سایر مواد ناخواسته از خون را دارد، نیز کمک می کند.
6. درمان مشکلات پوستی: برگ های این گیاهان برای پوست نیز مفید هستند.بهترین درمان برای برخی از مشکلات پوستی نسبتاً دائمی مانند اگزما، پسوریازیس و آکنه است.در این مورد درمان می توانید آن را به صورت موضعی یا کمپرس استفاده کنید. این برگ همچنین به طور موثر خارش و التهاب روی پوست را نیز از بین میبرد و درمان می کنند.
7. کاهش التهاب:برگ های این گیاه، یک املاح ضد التهابی قوی است که می تواند انواع التهاب مانند عفونت سینوسی،برونشیت و گلو درد را کاهش دهد.
8. کاهش تب: این برگ ها می توانند اثرات تسکین دهنده و خنک کننده ای داشته باشند.هنگامی که از دمنوش بنفشه مینوشید،تاثیر فوق العاده ای بر روی کاهش تب دارد.همینطور به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند التهاب ناشی از تب را از بین ببرد.
9. درمان سرطان: برگ های گل بنفشه در پیشگیری و درمان مرحله اولیه سرطان مفید هستند. با توجه به سطح بالای آنتی اکسیدانی که دارد، می تواند با رادیکال های آزاد که عامل اصلی رشد سرطان هستند مبارزه کند.مصرف منظم این دمنوش به طور چشمگیری قادر به کاهش یا توقف رشد تومور و سرطان در مراحل اولیه است.
10. درمان هموروئید با دم نوش بنفشه :برگ های بنفشه غنی از زیتن هستند که اغلب به عنوان یک راه حل برای هموروئید می باشد. به این دلیل که زیتن نقش ضد التهابی دارد که التهاب عضلاتی که باعث خونریزی میشود را درمان میکند.